„Ваксинко“ ще вземе участие в Европейска нощ на музеите 2017

16.05.2017

„Ваксинко“ кани всички малки и по-големи деца в своята програма в Eвропейска нощ на музеите 2017-та, която ще се реализира в Националния политехнически музей в София на 20 май (събота) от 19:00 ч. Приготвили сме образователни игри за малките и възможност за родителите за консултация относно ваксинопрофилактиката с д-р Иван Вецев от екипа на Национална пацинетска организация.

Вълнуващата игра „Пътят на здравето“ ще покаже на малчуганите защо е важно да мием ръцете си редовно, да спим достатъчно, да ядем здравословно и каква е ролята на ваксинациите за поддържане на имунитета. Децата ще откриват сами какъв е пътят към здравето, ще събират печати/стикери на всяка открита стъпка към благополучието, научавайки много нови и важни съвети, за да растат здрави и силни.

Инициативата се провежда в рамките на Европейската имунизационна седмица 2017. Досега по повод международната инициатива „Ваксинко“ взе участие в „Семейна събота“, отново в партньорство с Национален политехнически музей, както и в Софийски фестивал на науката.

Безопасност на ваксините Митове и факти за ваксините

Задължителен имунизационен календар

Препоръчителен имунизационен календар

Кампанията се организира от

Под патронажа на