С образователни игри за здравето „Ваксинко“ се включи в тазгодишната Европейска нощ на музеите и галериите

22.05.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Участието в събитието бе част от инициативата за отбелязване на Европейската имунизационна седмица за 2017-а година

Десетки деца се включиха в образователната игра на „Ваксинко“ – „Пътят на здравето“, която бе подготвена специално за участието на „Вакинко“ в Европейската нощ на музеите и галериите 2017 на 20 май (събота). В гостоприемен домакин за екипа на „Ваксинко“ отново се превърна Националният политехнически музей, който бе част от ежегодната инициатива за популяризиране на културата и науката.

Играта „Пътят на здравето“ привлече вниманието на малките посетители с интерактивния си и забавен подход към иначе сериозни въпроси, каквито са необходимостта от приемане на достатъчно витамини и полезни вещества, редовното миене на ръцете, важността на регулярните посещения при лекар и други. Децата, на възраст между 4 и 10 години, показаха добри познания, включително по отношение на това защо е важно поставянето на ваксини, а именно с цел предпазване от опасни заболявания.

Интерес към игрите демонстрираха и самите родители. Те имаха възможност и да задават своите въпроси относно ваксините и ваксинопрофилактиката към д-р Иван Вецев от Национална пациентска организация, както и да се запознаят с имунизационния календар на страната от специално изготвените информационни материали на кампанията.

В продължение на един месец Информационна кампания „Ваксинко“ отбелязва Европейската имунизационна седмица с различни активности, като инициативата на Национална пациентска организация (НПО) цели да работи за повишаване на информираността по отношение на ваксинопрофилактиката през цялата година. Кампанията се организира от НПО, в партньорство с Българска педиатрична асоциация, Национално сдружение на общопрактикуващите лекари в България и Български червен кръст, под патронажа на Министерство на здравеопазването.

Безопасност на ваксините Митове и факти за ваксините

Задължителен имунизационен календар

Препоръчителен имунизационен календар

Кампанията се организира от

Под патронажа на